Over Villa Veritas

Villa Veritas is een karakteristiek en stijlvol appartementencomplex met zes ruime woningen. Het is gelegen in Zuidhorn, dat per trein vijf minuten van Groningen ligt. Op het terrein is plaats voor 12 auto’s en het hoofdgebouw is omzoomd door een grote tuin bestaat uit onder meer een groot gazon met hoge bomen, waaronder veel fruitbomen. Ontdek dit prachtige woongebouw in de rustige buurt De Bongerd, op een steenworp afstand van het centrum van Zuidhorn. Met het NS-station, winkels en scholen op loopafstand, biedt deze locatie de bewoners veel leefgenot en praktisch gemak qua nabije voorzieningen.

Reis moeiteloos naar het hart van Groningen binnen tien minuten met de trein, of geniet van een vijftien minuten durende autorit naar het Groningse stadscentrum, terwijl een schilderachtig fietspad een andere optie biedt. Zernike is eveneens nabij. Zuidhorn, ook wel het Haren van het Westerkwartier genoemd, straalt met zijn boomrijke omgeving een unieke charme uit. Het levendige winkelcentrum omvat drie supermarkten en het nabijgelegen park herbergt vrij rondlopende hooglanders. Op slechts enkele minuten lopen via de betoverende Hoofdstraat bereik je het hart van het dorp. Ontdek alles wat Zuidhorn te bieden heeft op http://www.welkominzuidhorn.nl/. Zuidhorn combineert de voordelen van zowel een dorp als een stad en vormt de ideale uitvalsbasis voor hen die in het centrum van Groningen of op Zernike werken.

Bordes en entree van Villa Veritas

In de centrale hal

Entree via antieke Engelse kloosterdeuren

Afrikaans beeld ‘Moeder en kind’Het pand

Veritas werd in 2008 gerealiseerd met een statige neoclassicistische buitenkant en een robuust natuurlijk interieur.

Symboliek in de gevel

De gevel van dit pand draagt betekenisvolle symboliek. De inspirerende Latijnse spreuk ‘Veritas Incognita Ergo Dubito’ onder de tripaan is een toespeling op Descartes’ uitspraak ‘Cogito, ergo sum’ (Ik denk, dus ik ben) en symboliseert een agnostische levenshouding en een waarschuwing: de waarheid is onkenbaar, dus blijf twijfelen. Aan de achterzijde toont een intrigerende zonnewijzer de wintertijd. Het pand wordt gedragen door twaalf pilaren en de gevel volgt de harmonie van de Gulden Snede. Het gebouw is opmerkelijk verdeeld in tien meter brede vleugels en een vijf meter breed middenstuk, een verdeling die subtiel terugkomt in de kozijnen.


Vogelornament in de hal

De riante, parkachtige tuin van Villa Veritas

Voorzijde vanuit de 1e etage

18e-eeuwse glas-in-lood

Klassiek beeld

Engelachtig-figuur aan de voorzijde


De hal

De hoofdingang maakt indruk met antieke dubbele Engelse kloosterdeuren en prachtig gebrandschilderde glas-in-loodramen. Een imposante plafondschildering, “De menselijke illusie”, bevat rijke symboliek, van religieuze verwijzingen tot DNA-structuren, verweven in een intrigerende voorstelling. De tuin biedt een gedeelde, zonnige ruimte met fruit- en hoge bomen voor schaduw. Een met Wilde Wingerd begroeide muur biedt kleur en privacy, terwijl de tuin zelf bewust wild wordt gehouden met regelmatig maaien. Fruitbomen sieren de tuin en huurders kunnen ervan genieten, zij het op eigen risico. De tuin blijft ook thuis voor vogels en insecten, terwijl ultrasoon geluid steenmarters op afstand houdt.

Minibieb op eerste etage

Op de eerste etage bevindt zich een kleine minibieb waar iedere bewoner gebruik van kan maken. Iedere bewoner kan er boeken bijzetten of lenen.

Ontdek dit unieke stukje Zuidhorn

Ontdek de betekenis, schoonheid en geschiedenis van dit unieke pand in het hart van Zuidhorn. Een harmonieus samenspel van symboliek en comfort wacht op jou.