Voorzieningen

Centrum van Zuidhorn


Villa Veritas ligt in het pittoreske Zuidhorn, gelegen in de prachtige provincie Groningen. Met minder dan 8000 inwoners ademt het dorp een sfeer van rust en levendigheid. Slechts 15 km verwijderd van de bruisende stad Groningen. In Zuidhorn kun je genieten van een scala aan voorzieningen. Van supermarkten tot scholen, een veelzijdig winkelaanbod, stichtingen, verschillende sportclubs, diverse eetgelegenheden en een cultureel centrum. Voor gezinnen met opgroeiende kinderen is Zuidhorn een ideale plek. Met vier basisscholen en één school voor voortgezet onderwijs wonen leerlingen dicht bij elkaar. Ook zijn er voldoende gastouders beschikbaar voor de allerkleinsten. Sportliefhebbers vinden hier hun plek met diverse verenigingen voor bijna elke sport, van voetbal en tennis tot badminton, dammen, korfbal en zelfs een aanleg van een mountainbike route.

Naast wekelijkse advertentiebladen die je op de hoogte houden van lokale zaken, biedt de gemeente een handige website waar je alles kunt vinden, van bakkerijadressen tot de tijden en locaties van lokale markten en gegevens van gastouderbureaus.

“Buren staan altijd klaar voor een praatje en delen graag tips over de beste visrestaurants of scholen. Of je nu uit een grote stad komt of een ander dorp, hier voel je je snel thuis.”

De nabijheid van Groningen is een extra pluspunt voor Zuidhorn. Het dorp biedt alle voorzieningen die je nodig hebt, ook voor diegenen die in Groningen werken. Na een lange werkdag kun je hier heerlijk tot rust komen, en de afstand naar de stad is zeer beperkt. De sociale sfeer in Zuidhorn is hartelijk en levendig, waardoor nieuwe inwoners snel hun weg vinden. Buren staan altijd klaar voor een praatje en delen graag tips over de beste visrestaurants of scholen. Of je nu uit een grote stad komt of een ander dorp, hier voel je je snel thuis. Naast alle voorzieningen en de warme sociale sfeer, biedt Zuidhorn een overvloed aan architecturale en natuurlijke schoonheid. Iconische gebouwen, zoals het voormalige raadhuis en het oude belastingkantoor, pronken met hun prachtige ontwerpen.


Voor liefhebbers van moderne architectuur zijn er ook de imposante hefbrug tussen Noordhorn en Zuidhorn en de majestueuze Spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal. De omgeving van het dorp biedt een harmonieuze mix van natuur en bruisende dorpen en steden, waardoor een ontspannend dagje uit altijd binnen handbereik is. Ontdek de charme van Zuidhorn en ervaar het gemak van het dorpsleven met een overvloed aan voorzieningen en een warme sociale sfeer, allemaal binnen handbereik van de levendige stad Groningen.

Villa Veritas is gelegen in de straat De Bongerd en ligt in het verlengde van De Gast, een straat met zeer bijzondere en unieke panden waar je als liefhebber van diverse architectuur je ogen de kost geeft.